Online Adviseur van de TU Delft, Rob Speekenbrink: i Tunes U Channel evaluatie

Een inteview met de Online Adviseur van de TU Delft, Rob Speekenbrink, tijdens de Emerce Eday 2010 over een unieke vorm van social lesgeven via een eigen iTunes TV-kanaal:

Tijdens mijn bezoek aan de Emerce Eday 2010 ben ik geïnterviewd door Online marketeer Patrick Petersen van Atmost.TV over het iTunes U kanaal van de TU Delft.

Ik geef antwoord op vragen als ‘Zorgt iTunes U ervoor dat de collegezalen leeg zijn?’ en ‘Wat voor invloed heeft het openstellen van colleges in bijvoorbeeld iTunes U op de colleges zelf’.

Het blijft een aparte ervaring om met een camera vlakbij antwoord te geven op vragen van een interviewer. Vragen die je van te voren wel met hem doorspreekt maar waarvan je niet precies kan inschatten wanneer hij welke vraag gaat stellen en uiteraard is het ook zo dat de vragen door de loop van het gesprek anders worden dan voorheen voorzien. Goed, dat maakt het natuurlijk ook interessant – zo’n interview. Ik ben niet gewend aan het geven van interviews dus ik vind dat best spannend.

Terugkijkend zit er volgens mij zit een goed ritme in en geef ik  antwoord op de gestelde vragen. Ik had wel wat moeite met de vraag of het richting docenten nu ‘I tune U’ was.